Balığın faydaları uzman tv

Balığın faydaları nelerdir?

Çocukların ve yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken balık, bağışıklık sistemini koruyor, çocukların zeka gelişimine katkı sağlıyor, kemikleri güçlendiriyor, hücreleri onarıyor ve depresyonun zararlı etkilerini yok ediyor.

Neden balık yemeliyiz?

Balık aynı zamanda A, B, D grubu vitaminlerin yanı sıra, iyot, fosfor, selenyum, kalsiyum ve magnezyum bakımından da zengindir. Özellikle D vitamini ve kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığı için oldukça önemlidir. Balık tüketmek yüksek protein içeriği sayesinde tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne yardımcı olur.

Balığın faydalarını sayar mısın?

Balık tam bir kalp dostudur. Balığın içerisindeki omega3 yağ asitleri kötü kolesterolü (LDL) düşürürken iyi kolesterolü (HDL) artırır. Kandaki trigliserid yani serbest yağların düşürülmesini sağlar. Tansiyonu düşürerek kalp yetmezliğinden ve inme riskinden korur, kanın pıhtılaşmasını önleyerek akışkanlığını artırır.

Balık yağı nasıl alınmalı?

Balık yağını yemeklerden hemen önce alın, mümkünse kaliteli ve sağlıklı yağ kaynağı içeren öğünlerden önce alınmalıdır. Balık yağı takviyesini bozulmadan korumak için ışıktan uzak tutun, ideal olarak buzdolabında saklayabilirsiniz.

En sağlıklı balık hangisi?

Özellikle somon, sardalya, uskumru ve ton balığı tüketilmesini öneren uzmanlar, doğal ortamda yetişmiş yağlı balıkların omega 3 yönünden daha zengin olduğunu söylüyor. Sardalya, uskumru, hamsi, morino, somon, turna, ringa ile levrek kalsiyumdan zengin balıklardır.

Balık en çok neye gelir?

En çok tercih ettiği yemleri şöyle sıralayabiliriz: Her türlü kurt ve kurtçuk, sardalye, sülünes, yengeç, mamun ve midye. Bunun dışında kapak, madya, kalamar vb. yemlere de atladığı olur. (Bu yemler özellikle pullu diye tabir ettiğimiz balıkların birçoğunda da kullanılabilir).

Balık neden sağlıklı?

Az yağlı, yüksek kaliteli bir protein kaynağı olmakla birlikte, omega-3 yağ asitleri ve D ve B2 gibi vitaminlerle doludur. Aynı zamanda balıklar; kalsiyum, fosfor, demir, çinko, iyot, magnezyum, potasyum gibi büyük bir mineral zenginliğe sahip yararlı besinlerin başında gelmektedir.